Recept: spinaziesoep met spinaziepesto

Het eerste recept wat ik met jullie ga delen is deze ‘spinaziesoep met spinaziepesto en pijnboompitten’. Dit recept heb ik gevonden in een maandelijks tijdschrift van een bekende supermarkt. Eigenlijk wordt het als een lunchgerecht gepresenteerd, maar ik heb er gewoon een meergranen stokbrood bij gebakken en we hebben het als avondeten op. En ik kan je zeggen; ‘Hallo’ zeg, lekker soepie! Popeye zou er dol op zijn! Dus noteer onderstaand recept in je receptenboek, maak het eens en laat me weten wat jij er van vind! Komt ie:

Spinaziesoep met spinaziepesto en pijnboompitten

lunchgerecht zonder vlees/vis, 20 minuten, 4 personen

7-8 el olijfolie – 1 ui, gesnipperd – 2 teentjes knoflook – 2 kruimige aardappelen, geschild en in blokjes – 1 zak gewassen spinazie (300 gram) – 1 L groentebouillon – 1,5 el pijnboompitten – 3 el geraspte Parmezaanse kaas. Extra Staafmixer met hoge maatbeker.

  1. Verhit in een soeppan 2 el olijfolie. Fruit de ui en 1 teentje knoflook 1 minuut. Schep de aardappelen erdoor en bak 2 minuten mee zonder te laten kleuren.
  2. Voeg 225 gram spinazie toe en laat het blad al omscheppend slinken. Schenk de bouillon in de pan en breng de soep tegen de kook aan.
  3. Kook de soep 10 minuten zachtjes. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
  4. Houd een paar blaadjes spinazie apart. Pureer in een maatbeker de rest van de spinazie met 1 el pijnboompitten, het laatste teentje knoflook en 5-6 el olijfolie. Roer de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met peper.
  5. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Schenk de soep in 4 kommen. Leg de apart gehouden spinazieblaadjes in de soep en schep in elke kom een lepel pesto. Bestrooi de soep met de rest van de pijnboompitten.

Voedingswaarde p.p. 239 kcal, eiwit 7 g, koolhydraten 13 g, waarvan suikers 2 g, vet 17 g, waarvan verzadigd 4 g, vezels 3 g, natrium 1151 mg.

dsc_2474

Dit recept komt uit ‘Hallo’ inspiratiemagazine van Jumbo Supermarkten januari-februari 2017 – nummer 2

 

Advertenties

Een gedachte over “Recept: spinaziesoep met spinaziepesto

  1. Pingback: Weekmenu 5, wat vond ik er van? | Tis wa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s